ГоловнаПолітика

Порошенко виключив вибори на Донбасі до виведення російських військ

Реалізація політичного пакету можлива лише після того, як забереться РФ.

Порошенко виключив вибори на Донбасі до виведення російських військ
Фото: пресс-служба президента

Вибори на непідконтрольних територіях Донбасу відбудуться лише тоді, коли російські війська будуть виведені з них, заявив президент Петро Порошенко.

"У жодній країні світу не можуть відбуватися вибори в присутності іноземних окупаційних військ. Я не можу уявити собі, як ми можемо забезпечити місцеві вибори в присутності російських військ. У нас уже були так звані вибори в Криму, коли 50 тис. російських військових були в Криму і проводився так званий референдум. І це їхнє розуміння демократичних виборів", - сказав Порошенко журналістам, передає прес-служба президента.

За його словами, Україна буде домагатися чіткої послідовності реалізації Мінських угод: спочатку виведення окупаційних військ і звільнення заручників, і лише потім реалізація політичного пакету.

Порошенко висловив надію, що на зустрічі "нормандської четвірки" 19 жовтня буде підписано відповідну "дорожню карту". Однак при цьому він застеріг від завищених очікувань щодо результатів переговорів.

Нагадаємо, сьогодні президенти України, Франції та Німеччини домовилися 19 жовтня провести в Берліні зустріч голів держав у нормандському форматі для того, щоб схилити Росію до виконання Мінських угод у питанні безпеки.

Раніше Порошенко заявив, що Україна не буде переходити до виконання політичних пунктів Мінських угод, поки не будуть виконані пункти про припинення вогню і відведення російських військ. На що президент Росії Володимир Путін відповів, що військові та політичні пункти Мінських угод потрібно виконувати паралельно.

Востаннє лідери "нормандської четвірки" зустрічалися 2 жовтня 2015 року в Парижі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram