ГоловнаПолітика

Міноборони не звільняє контрактників, оскільки їх немає ким замінити, - Березюк

Верховна Рада спробує прийняти відповідний законопроект ще раз.

Міноборони не звільняє контрактників, оскільки їх немає ким замінити, - Березюк
Фото: Макс Требухов

У Міністерстві оборони не підтримують ухвалення закону, який дозволяє демобілізацію військових, які проходять службу на контрактних засадах, оскільки у відомстві немає заміни для них. Таку думку в коментарі LB.ua озвучив голова фракції "Самопоміч" Олег Березюк.

"Два роки в Міноборони нічого не робили. Причина - недбалість і управлінська неграмотність кадрової частини міністерства. Якщо звільнити сьогодні від служби всіх, кого належить, передова залишиться порожньою. Люди пішли в армію на хвилі піднесення, але вони більше не хочуть служити, бо розуміють, що про них ніхто не дбає. Ніщо не зобов'язує їх сидіти на службі вічно, ми ж не в Росії 18-17 століть", - зазначив Березюк.

"Контрактна служба повинна бути, але з чітко встановленим терміном. Зараз потрібно продовжити контракти до 12 місяців і шукати нових людей. Почати активно робити це. Коли підніметься якість забезпечення, люди будуть самі йти в армію", - переконаний голова фракції "Самопоміч".

Нагадаємо, президент Петро Порошенко ветував законопроект, який передбачає продовження служби контрактників від 6 до 12 місяців і подальшу демобілізацію. Сьогодні Верховна Рада знову розгляне законопроект №4689, який включає правки Президента.

Зазначимо, раніше в інтерв'ю міністр оборони Степан Полторак заявив, що військовослужбовці підписували контракт на безстроковий період - до закінчення особливого періоду. І поки цей період не завершиться, демобілізація контрактників неможлива. Крім того, він зазначив, що сьогодні права на звільнення не мають і кадрові військові, виняток становлять лише причини, пов'язані зі станом здоров'я.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram