ГоловнаПолітика

Хомутиннік запропонував компроміс щодо мораторію на експорт лісу

Голова депутатської групи "Відродження" обговорив питання з послом Євросоюзу в Україні Хьюг Мінгареллі.

Хомутиннік запропонував компроміс щодо мораторію на експорт лісу
Виталий Хомутынник

Верховна Рада повинна знайти компромісне рішення щодо скасування мораторію на експорт лісу-кругляка заради отримання чергового траншу в 600 мільйонів євро макрофінансової допомоги Євросоюзу для України.

Про це заявив керівник депутатської групи "Відродження" Віталій Хомутиннік під час зустрічі з послом Євросоюзу в Україні Хьюго Мінгареллі.

"Щодо скасування мораторію на експорт лісу-кругляка, депутатська група "Партія "Відродження" пропонувала б шукати компромісне рішення в цьому питанні. Такими альтернативними рішеннями можуть бути скасування мораторію, але паралельно з цим впровадження таких інструментів, як встановлення експортного мита, дозволеного в рамках зобов'язань України в СОТ або квотування експорту лісу-кругляка. За допомогою таких інструментів Україна зможе контролювати обсяг експорту лісу і не допускати надмірного його вивезення", - зазначив Хомутиннік.

Під час зустрічі Хомутиннік також розповів послу ЄС, що "Відродження" послідовно підтримує вектор України на євроінтеграцію і голосувала за всі проекти законів, які необхідні для підписання Угоди про Асоціацію з ЄС, а також виконання вимог Євросоюзу щодо візової лібералізації з Україною.

Окремо сторони обговорили стан впровадження реформ в Україні, ефективність роботи Верховної Ради і питання подальшої співпраці з ЄС.

Хомутиннік заявив про готовність "Партії "Відродження" підтримати "енергетичний пакет" законопроектів, подальше проведення судової реформи та якнайшвидше призначення нового складу ЦВК.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram