ГоловнаПолітика

Порошенко прийняв вірчі грамоти у послів чотирьох країн

Президент подякував послам Швеції, Норвегії, Білорусі та Кувейту за підтримку їхніми країнами України.

Порошенко прийняв вірчі грамоти у послів чотирьох країн
Фото: пресс-служба президента

Президент Петро Порошенко прийняв вірчі грамоти у послів Королівства Швеція Мартіна Хагстрьома, Королівства Норвегія Уле Терʼє Хорпестада, Республіки Білорусь Ігоря Сокола, Держави Кувейт Рашида Хаммада Аль-Адвані.

Про це інформує прес-служба президента.

Президент подякував уряду Швеції за солідарність з Україною у протидії російській агресії, зокрема за зусилля зі зміцнення єдності ЄС у питанні санкцій щодо Росії. Окремо було відзначено значну допомогу, яку уряд Швеції надає нашій країні для підтримки реформ. Глава держави відзначив значний потенціал двосторонніх економічних відносин, зокрема в енергетичній та агропромисловій сферах, а також у напрямку телекомунікаційної та інформаційної технологій.

У ході бесіди президента України з послом Норвегії сторони обговорили важливість продовження політики санкцій стосовно країни-агресора і збереження єдиної солідарної позиції з Україною.

"Президент Украини висловив вдячність уряду Норвегії за підтримку гуманітарних проектів в Україні, насамперед спрямованих на допомогу внутрішньо переміщеним особам з Донбасу", - йдеться в повідомленні.

З послом Білорусі Порошенко обговорив питання активізації двосторонніх торговельно-економічних відносин. Зокрема мова йшла про розширення співпраці в машинобудуванні, агропромисловому комплексі, транспортній сфері та енергетиці. Окрему увагу було приділено питанню організації спільних культурних заходів з нагоди 345-річчя автора першої Конституції України гетьмана Пилипа Орлика, який народився на території сучасної Мінської області.

У ході зустрічі з новопризначеним послом Кувейту президент України підкреслив, що Кувейт є важливим партнером України в регіоні Перської затоки. У свою чергу посол Кувейту підтвердив незмінність позиції щодо підтримки суверенітету і територіальної цілісності України.

Як повідомлялося, 8 вересня сім іноземних послів, серед яких і новий представник Євросоюзу Х'ю Мінгареллі, вручили вірчі грамоти Порошенку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram