ГоловнаПолітика

У СБУ заяву Міноборони РФ вважають наслідком алкогольної інтоксикації

Ткачук сподівається, що обійдеться без провокацій з боку російських офіцерів СЦКК.

У СБУ заяву Міноборони РФ вважають наслідком алкогольної інтоксикації
Фото: uacrisis.org

У Службі безпеки України назвали провокацією заяву Міноборони РФ про нібито підготовлюваний арешт російських офіцерів Спільного центру з координації та контролю режиму припинення вогню (СЦКК). Керівник апарату голови СБУ Олександр Ткачук припустив, що автори цих заяв перебували під впливом алкогольної або іншої інтоксикації, передає "112 Україна".

"Читати такі заяви без посмішки не можна. Напрошується єдиний висновок, що автори цих заяв перебували під впливом алкогольної або іншої інтоксикації. Можна навести таку приказку "На злодієві шапка горить". Якщо говорити серйозно, то такі заяви ніяк інакше, як провокацією назвати не можна. Наша служба працювала і працюватиме виключно в рамках чинного законодавства України", - заявив він.

Ткачук висловив надію, що поведінка офіцерів, коли вони будуть перетинати український кордон після завершення своєї місії, не буде пов'язана з якимись провокаціями з їхнього боку.

"Можливо, росіяни самі розуміють, що хтось з їхніх співробітників, рильце у нього в пушку, де він щось везе, незважаючи на те, що попереджали їх, що не можна нічого в Україні ввозити і вивозити, що це буде суперечити певним домовленостям, які були досягнуті на політичних рівнях. Я сподіваюся, що офіцери СЦКК, коли будуть перетинати український кордон після завершення своєї місії, не будуть чинити ніяких провокацій", - додав він.

Як повідомлялося, напередодні в Міноборони РФ, з посиланням на інформацію, що "надійшла із достовірних каналів", повідомили, що СБУ готується заарештувати російських офіцерів СЦКК нібито за звинуваченням у шпигунстві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram