ГоловнаПолітика

Червоний Хрест сплатить борги жителів окупованого Донбасу за електрику

У МКЧХ вирішили запобігти гуманітарній катастрофі в Луганській області.

Червоний Хрест сплатить борги жителів окупованого Донбасу за електрику
Фото: www.facebook.com/BlokPetraPoroshenka

Міжнародний Комітет Червоного Хреста (МКЧХ) оплатить рахунки за електроенергію, щоб запобігти припиненню водопостачання для 600 тис. осіб на сході України.

Про це йдеться у повідомленні на сайті міжнародної гуманітарної організації.

"Ми пішли на цей безпрецедентний крок, щоб запобігти потенційно тяжкій гуманітарній проблемі", - сказав голова МКЧХ в Україні Ален Ешліманн.

У МКЧХ зазначили, що це тимчасовий захід, і тільки політичне рішення може вирішити проблему.

"Якщо нічого не буде зроблено, люди, що живуть у постраждалих районах, напередодні суворої зими в регіоні залишаться без опалення та води", - сказав Ешліманн.

Згідно з повідомленням, вже більш ніж тиждень на водонапірних станціях Луганської області на контрольованій Україною території немає електропостачання через неоплачені рахунки, в результаті чого станції зупинилися.

МКЧХ висловив свою стурбованість всім сторонам, які беруть участь у переговорах з цього питання, щоб визначити способи оплати води, що подається об'єктами, розташованими на контрольованій урядом території, на неконтрольовану урядом територію.

Як повідомлялося 29 серпня, Німеччина вирішила виділити 8 млн євро Міжнародному комітету Червоного Хреста для гуманітарної допомоги Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram