ГоловнаПолітика

Гроші МВФ ідуть не на реформи, а на підтримку економіки і гривні, - Наливайченко

У результаті співпраці з МВФ Україні потрібно віддати 17% ВВП, каже політик.

Гроші МВФ ідуть не на реформи, а на підтримку економіки і гривні, - Наливайченко

У засекречених текстах угоди з МВФ про надання кредиту, під якими стоять підписи президента, прем'єра і голови Нацбанку, немає ні слова про головне: оборону країни і допомогу ветеранам АТО і членам сімей загиблих. «Влада бреше: гроші МВФ надаються не під реформи, а суто на підтримку макрофінансової стабільності України», - підкреслює лідер руху «Справедливість» Валентин Наливайченко у своєму блозі на LB.ua.

Зокрема, як пише Валентин Наливайченко, ні одному представнику української влади не стало сміливості і розуму сказати українцям правду про угоду і «технічні» додатки до неї, які були підписані 1 вересня 2016 року: «Усе це дуже нагадує ситуацію, коли міжнародним партнерам брешуть про підтримку в суспільстві і власну рішучість у проведенні реформ, а народу - про ексклюзивні відносини з міжнародними партнерами і про міфічне економічне зростання».

«Кожна обіцянка нинішньої влади - це сходинка ще глибше в болото корупції і бідності для нас, для держави. А правда сліпить їхні очі, втомлені від офшорів», - застерігає Наливайченко.

Політика зовнішніх фінансових запозичень з боку нинішньої влади є непрозорою і безвідповідальною. Для того, щоб отримати ще мільярд собі, влада готова повісити на людей зобов'язання, нереальні та нездійсненні, зазначив лідер Руху "Справедливість".

На його думку, мільярд доларів, який Україна отримала від МВФ, для нашої економіки не вирішує жодного питання, а таке зобов'язання, як продаж землі, може привести до величезних громадських збитків і соціального вибуху, написав політик.

Річ у тому, що ніхто не прораховував здатності людей до оплати знову підвищених тарифів в умовах істотного зменшення реальних зарплат, девальвації гривні, стрімкого зростання цін на все.

Замість того, щоб гроші з держбюджету витрачати на розвиток інфраструктури, посилення обороноздатності країни, наукового потенціалу, ми їх будемо віддавати за борги. "Від мене, замість штампа "розсекречено": за все, що таємно понапідписували президент, прем'єр і глава Нацбанку, Україні треба віддати 17% ВВП, тобто кожна працююча людина і пенсіонер повинні роками додатково віддавати 20% від своїх зароблених грошей", - резюмував. Наливайченко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram