ГоловнаПолітика

Кабмін виключив швидке підвищення пенсійного віку (Оновлення)

Павло Розенко заявив, що спочатку повинен зрости рівень життя українців.

Кабмін виключив швидке підвищення пенсійного віку (Оновлення)
Фото: LB.ua

Україна не підніматиме вік виходу на пенсію, поки не підвищиться рівень і якість життя українців і тривалість життя, заявив профільний віце-прем'єр Павло Розенко.

"Наша позиція абсолютно чітка і принципова - сьогодні ми не підемо на підвищення пенсійного віку для наших громадян. Це питання можна буде розглядати тільки в перспективі: після того, як ми підвищимо рівень і якість життя українців, а найголовніше - різко збільшиться тривалість життя в нашій країні", - сказав він в ефірі телеканалу "UA: ПЕРШИЙ".

Оновлення. Міністр фінансів Олександр Данилюк на брифінгу повідомив, що уряд зобов'язався перед МВФ до кінця року визначитися з моделлю пенсійної реформи. Ця модель, за його словами, може включати підвищення пенсійного віку.

"До кінця грудня не буде підвищення пенсійного віку. До кінця року ми повинні визначитися з моделлю пенсійної реформи. Вона може включати, в тому числі, поступове підвищення пенсійного віку", - сказав міністр.

Нагадаємо, напередодні МВФ оприлюднив меморандум з владою України. У ньому сказано, що Україна зобов'язалася прийняти зміни в пенсійне законодавство до кінця грудня 2016 року. Зокрема, влада повинна скоротити можливості для дострокового виходу на пенсію, посилити критерії прийнятності для мінімальної пенсії, забезпечити відсутність привілеїв для будь-якої професії (крім військових), а також розширити базу для внесків у систему соціального забезпечення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram