ГоловнаПолітика

НФ закликав президента і СБУ зайнятися пропагандистами Кремля

"Питанням санкційного списку повинен активно зайнятися президент".

НФ закликав президента і СБУ зайнятися пропагандистами Кремля
Фото: nfront.org.ua

Комітет з питань національної безпеки і оборони планує найближчим часом заслухати представників Служби безпеки з антидержавної діяльності телеканалу "Інтер" і кремлівського пропагандиста Ігоря Шувалова.

Про це заявив на засіданні комітету його представник, народний депутат Андрій Левус, повідомляє прес-служба "НФ".

"Я думаю без логічних пояснень недоробок СБУ в питаннях інформаційного простору немає сенсу збільшувати для них витрати в бюджеті 2017 року. Ця робота, якщо порівнювати з 2014-2015 роками, є абсолютно запущеною", - заявив Левус.

"Друге, я із захопленням читав, що зараз уряд хоче накласти санкції на "Авіалінії Якутії". Це дуже правильне, актуальне рішення, але все-таки наш комітет є профільним у питаннях санкцій, він повинен розглянути санкційний список. Є підготовлена зараз постанова про санкційний список, де Держдеп і Міністерство фінансів США буде проводити звірку з тим, що потрапило під санкції у них, і не потрапило в Україні. А не потрапило, згідно з першою звіркою, 70%, це і Бабаков, і "Альфа-банк" і дуже багато інших російських компаній", - зазначив Левус.

Нардеп також висловив думку, що питанням санкційного списку повинен активно зайнятися президент.

"Стосовно Бабакова ще урядом Яценюка в 2014 році було прийнято рішення, було рішення РНБО, але указу з приводу цього громадянина немає, і саме тому він сьогодні заходить на обленерго України. Ми даємо йому, як народному депутату Держдуми, що голосував за анексію Криму, українську енергетику. За це повинен хтось понести покарання", - заявив Левус.

Голова Комітету з питань нацбезпеки та оборони, заступник голови фракції НФ Сергій Пашинський дав доручення секретаріату підготувати засідання за порушеними Левусом питаннями.

"Ми запрошуємо СБУ, щоб ті в закритому режимі доповіли нам про стан речей, які там відбуваються, тому що це вже виходить за всякі рамки", - заявив Пашинський.

"Пане Герасимов (народний депутат БПП, представник президента у Верховній Раді, - ред.), хочу звернути увагу Адміністрації президента, є якісь рамки", - зазначив голова комітету з нацбезпеки.

Пашинський також повідомив, що на прохання багатьох депутатів наступне засідання комітету буде присвячено підготовці армії до зими і матеріальному становищу Міноборони - харчування, форма тощо.

"Тому налаштовуємося, що наступний комітет буде не годину-дві, а три години роботи... Крім того, секретаріат повинен підготувати звернення до Василя Сергійовича (Грицака, - ред.), щоб ми домовилися про час і місце доповіді і почули, як він все собі уявляє", - резюмував Пашинський.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram