ГоловнаПолітика

У Кабміні задумалися про санкції за вибори в Криму

Загалом санкції можуть торкнутися майже півтори тисячі осіб.

У Кабміні задумалися про санкції за вибори в Криму

Міністерство з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб має намір ініціювати введення Україною санкцій проти організаторів виборів у Державну думу Росії в Криму.

"Міністерство з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб має намір ініціювати введення Україною персональних санкцій стосовно осіб, які брали участь у процесах підготовки, організації та проведення незаконних виборів у Державну думу Російської Федерації на території тимчасово окупованої Автономної Республіки Крим", - сказано в повідомленні прес-служби міністерства.

Згідно з ним, у цей час проводиться підготовча робота і збір інформації для винесення цього питання на розгляд Кабінету Міністрів.

"На цей момент встановлено 33 людини і понад десяток організацій і політичних партій, причетних до порушення українського законодавства. У цілому санкції можуть торкнутися майже півтори тисячі осіб", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше прокуратура Автономної Республіки почала розслідування проти громадян, які, за даними Центральної виборчої комісії Російської Федерації, були обрані до складу депутатів Державної думи РФ під час незаконних виборів на території анексованого Криму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram