ГоловнаСвіт

Сьогодні в Нью-Йорку вшановують пам'ять жертв 11 вересня

Атака на вежі-близнюки сталася 15 років тому.

Сьогодні в Нью-Йорку вшановують пам'ять жертв 11 вересня
Фото: EPA/UPG

Сьогодні, 11 вересня в Нью-Йорку будуть згадувати жертв організованої "Аль-Каїдою" 15 років тому атаки на вежі-близнюки. Тоді загинуло 2750 чоловік, але останки лише 1640 осіб вдалося ідентифікувати, повідомляє AFP.

Атака 11 вересня – це перше іноземне вторгнення в США за останні майже два століття. Вона підірвала впевненість людей у повній безпеці і поклала початок війні, яку Захід веде і зараз, йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 15 років тому в знамениті хмарочоси Нью-Йорка, що символізували фінансову міць і добробут врізалися два літаки цивільної авіації, які були захоплені терористами-смертниками з Аль-Каїди. Ще один літак терористи направляли на штаб-квартиру Пентагону, але він впав, не долетівши до цілі. Всі пасажири та екіпаж літака загинули.

Зараз на цьому місці нічого не нагадує про страшні руйнування після атаки. Тільки меморіал і музей 11 вересня. Поруч виросли арт-центри та офіси. Сьогодні тисячі людей з усього світу приїдуть сюди, щоб вшанувати пам'ять жертв страшної трагедії.

Раніше Конгрес США опублікував колись засекречений звіт з 28 сторінок про теракти 11 вересня 2001 року в США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram