ГоловнаСвіт

Лукашенко: У США не готові до жінки-президента

Білоруський лідер вважає, що у Трампа зараз дуже сильні позиції.

Лукашенко: У США не готові до жінки-президента

Американське суспільство поки не готове бачити президентом жінку. Таку думку висловив у неділю президент Білорусі Олександр Лукашенко, спілкуючись з журналістами на виборчій дільниці після голосування на парламентських виборах в неділю, 11 вересня.

"Мені здається, що суспільство США ще не готове обрати жінку, навіть таку досвідчену, як Хілларі Клінтон. І, напевно, не скоро така досвідчена жінка як вона буде висуватися кандидатом у президенти...вона дуже підготовлена людина, але вся її біда, напевно, в тому, як я думаю, що суспільство в США ще не підійшло до того, щоб обрати президентом жінку, де військова складова величезна... чи Зможе жінка керувати таким величезним військовим потенціалом, спецслужбами, ЦРУ і так далі – питання", – сказав білоруський президент, передає telegraf.by

Лукашенко зазначив, що темношкірого президента американське суспільство готове було обрати. "До речі, я знаю точку зору екс-президента Буша (Джорджа Буша-молодшого, – ред.), який точно так же сказав – так, темношкірого суспільство готове обрати, жінку – ні. Але це було майже 10 років тому. Я цю точку зору підтримую", – сказав він.

На думку Лукашенка, "виходячи з тієї динаміки, яка відбувається, Дональд Трамп має дуже сильні позиції зараз". "І мені здається, виходячи знову ж таки з динаміки президентської гонки США, він може стати президентом. Близько двох місяців тому Хілларі Клінтон випереджала Дональда Трампа десь на 9%. Сьогодні він вже на 3-4% вийшов вперед", – пояснив білоруський президент.

Як повідомлялося раніше, Клінтон випереджає Трампа на 6% в свіжому загальнонаціональному замірі від NBC News/Survey Monkey. Трамп випереджає Клінтон на 2% в дослідженні CNN/ORC серед виборців, які планують взяти участь у голосуванні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram