ГоловнаСвіт

Клінтон: США - остання надія Землі

На думку Клінтон, ні в однієї країни в світі немає таких надійних союзників, як США.

Клінтон: США - остання надія Землі
Хиллари Клинтон
Фото: EPA/UPG

Кандидат на пост президента США від Демократичної партії Гілларі Клінтон заявила, що вважає Сполучені Штати "останньою надією Землі".

Про це вона сказала в середу, 31 серпня, виступаючи перед виборцями в Цинциннаті, штат Огайо, пише журнал Time.

"Сполучені Штати - виняткова нація. Я вважаю, що ми, як говорив Лінкольн, як і раніше, остання, найбільша надія Землі", - наголосила Клінтон. Вона також зацитувала висловлювання колишнього президента Рональда Рейгана, який порівняв США зі "сяючим містом на пагорбі", а також брата Джона Кеннеді Роберта, який назвав США "великою, безкорисливою, милосердною країною".

Представниця демократів додала, що не поділяє точку зору свого суперника, кандидата від Республіканської партії Дональда Трампа, який вважає, що висловлювання про міць США можуть образити інші держави. За словами Клінтон, "можливо, ви не хочете цього чути, але це не означає, що це не так".

Окрім того, Клінтон заявила, що жодна країна в світі, в тому числі Росія і Китай, не мають таких надійних союзників, як США.

Колишня держсекретар у своїй промові також закликала до модернізації збройних сил, щоб реагувати на зовнішні загрози з боку Росії, Китаю, Ірану та КНДР, а також міжнародних злочинних і терористичних організацій.

"Друзі мої, нам так пощастило бути американцями! Ось чому стільки людей з усього світу теж хочуть стати американцями", - сказала Клінтон. Вона додала, що бути громадянином США - велика відповідальність, оскільки рішення і дії США впливають на мільярди людей.

Нагадаємо, раніше в серпні Клінтон звинуватила свого конкурента в боротьбі за президентський пост Дональда Трампа у вихвалянні президента РФ Володимира Путіна. При цьому вона назвала Путіна "хрещеним батьком світового націоналізму".

Президентські вибори в США відбудуться 8 листопада.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram