ГоловнаСвіт

У церквах Британії встановлять камери для захисту від терористів

Загальноцерковна організація National Churchwatch розповсюдила брошуру на випадок нападу на церкву.

У церквах Британії встановлять камери для захисту від терористів
Фото: http://ict-online.ru

У церквах Великобританії встановлять камери відеоспостереження для захисту від терористів.

Про це йдеться в брошурі з рекомендаціями для захисту від радикалів, яку поширила загальноцерковна організація National Churchwatch. Зміст брошури розкрила BBC.

Окрім камер, працівникам культових установ радять організувати єдиний відкритий для відвідувачів вхід, який можна буде зачинити в разі небезпеки. Також рекомендують забезпечити систему сигналізації на випадок нападу на найвищих служителів церков.

Також National Churchwatch дає рекомендації, як діяти в надзвичайних ситуаціях: "Якщо під час служби хтось дістане зброю (найчастіше це ніж або тупий предмет), вам треба негайно вивести людей з будівлі. Не пускайте ситуацію самопливом. Щоб поранити безліч людей - як уже траплялося під час атак у нашій країні - потрібно всього лише кілька секунд".

Священиків у великих церквах закликають бути особливо обережними, тому що поки батьки присутні на службі, діти можуть проходити навчання в недільній школі, і евакуювати їх у разі загрози потрібно з різних приміщень.

З 1996 року жертвами вбивць у Великобританії стали вісім священиків, однак суспільство звернуло увагу на проблему безпеки церков після теракту у Франції.

Нагадаємо, вранці 26 липня двоє озброєних ножами чоловіків напали на парафію в Сент-Етьєн-дю-Рувре. Вони зайшли з чорного входу і захопили заручників. Бранцями виявилися п'ятеро осіб: 84-річний священик, дві черниці і двоє парафіян. Одній черниці вдалося втекти і викликати поліцію. Пізніше бійці спецпідрозділу ліквідували нападників. Один із заручників - священик - був убитий.

Згодом було встановлено, що нападники присягали на вірність ІДІЛ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram