ГоловнаСвіт

У Копенгагені невідомий поранив трьох людей

Підозрюваний перебуває в критичному стані після перестрілки з поліцією.

У Копенгагені невідомий поранив трьох людей
Датская полиция
Фото: EPA/UPG

У результаті стрілянини у кварталі Христианія в столиці Данії Копенгагені пізно ввечері 31 серпня було поранено трьох людей.

Про це повідомляють у Twitter поліції Копенгагена.

Під час стрільби було поранено двох поліцейських, одного - в голову, іншого - в ногу, а також одного цивільного - в стегно. Стан одного з постраждалих медики оцінюють як важкий, здоров'ю двох інших нічого не загрожує.

У поліції уточнили, що патрульних поранили під час виконання "рутинної роботи". Щодо третього пораненого, то, як пише газета Ekstra Blade, це іноземець, він заявив, що не має рідних у Данії.

Підозрюваного затримали після перестрілки з поліцією. При цьому він отримав поранення. У поліції повідомили, що його стан критичний.

За даними Ekstra Blade, перед інцидентом злочинець привернув увагу поліції своїм підозрілим виглядом і під час спроби затримання вихопив зброю.

14 лютого 2015 року в кафе Krudttoenden у північній частині Копенгагена сталася стрілянина. У той час там проходила зустріч зі шведським художником Ларсом Вілксом, відомим своїми карикатурами на пророка Мухаммеда. Загинула одна людина, поранення отримали троє поліцейських, які відкрили вогонь у відповідь по нападнику. Пізніше з'ясувалося, що копенгагенський терорист присягнув на вірність ІДІЛ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram