ГоловнаСвіт

Уряд Данії запропонував відмовляти мігрантам у притулку прямо на кордоні

Проект є частиною загального економіко-політичного дев'ятирічного плану.

Уряд Данії запропонував відмовляти мігрантам у притулку прямо на кордоні

Уряд Данії запропонував ухвалити закон, який дозволив би поліції в разі надзвичайної ситуації з мігрантами відмовляти їм у притулку прямо на кордоні.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

Законопроект розроблено Міністерством у справах біженців, імміграції та інтеграції Данії. Пропонуючи його на розгляд парламенту, уряд сподівається уникнути напливу біженців під час міграційних криз.

Проект є частиною загального економіко-політичного дев'ятирічного плану, в рамках якого планують забезпечити зростання економіки, стимулювати створення нових робочих місць і урізати частину соціальних програм. Для того, щоб законопроект було затверджено, правлячій Ліберальній партії необхідно заручитися підтримкою інших політичних сил у парламенті.

Данія за останній рік суттєво посилила свою імміграційну політику, посиливши прикордонний контроль і дозволивши митникам конфісковувати у мігрантів ювелірні прикраси в рахунок оплати за проживання на території країни. В результаті число мігрантів, що намагаються в'їхати в Данію, значно скоротилося: якщо в 2015 році заявку на притулок подали 21,3 тис. осіб, то з початку 2016 року - лише 5,3 тис.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram