ГоловнаСвіт

Президент Мексики відмовив Трампу в оплаті стіни на кордоні

Зведення стіни - ключовий пункт передвиборної програми Трампа.

Президент Мексики відмовив Трампу в оплаті стіни на кордоні
Фото: EPA/UPG

Президент Мексики Енріке Пенья Ньєто відмовив кандидату в президенти США Дональду Трампу в оплаті стіни на кордоні, пише BBC.

"На самому початку бесіди з Дональдом Трампом я чітко дав зрозуміти, що Мексика не буде платити за стіну", - написав Ньєто у своєму твіттері після зустрічі з Трампом, який напередодні прилетів у Мехіко.

На що Трамп відповів, що обговорював з Ньєто пропозицію про будівництво стіни на кордоні США і Мексики, але питання, хто буде платити за її зведення, не порушувалося. "Ми обговорювали стіну, ми не обговорювали питання її оплати - це буде пізніше. Це була попередня зустріч, і це була чудова зустріч", - заявив він на спільній прес-конференції.

Трамп не раз заявляв, що платити за будівництво повинна Мексика - в іншому разі він пропонує заборонити мексиканцям, які працюють у США, переказувати гроші на батьківщину.

Зведення стіни завдовжки понад 3 тис. км на всьому кордоні з Мексикою є ключовим пунктом передвиборної програми Трампа в частині національної безпеки.

За оцінками Трампа, які багато експертів вважають заниженими, зведення бар'єру на всьому кордоні обійдеться у 12 млрд доларів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram