ГоловнаСвіт

Держдеп: У США і Європи є план на випадок повномасштабного вторгнення РФ в Україну

У Держдепі допускають: якби санкцій проти РФ не було, нападу зазнала б низка мирних українських міст.

Держдеп: У США і Європи є план на випадок повномасштабного вторгнення РФ в Україну
Дэниэл Фрид
Фото: EPA/UPG

У США і країн Євросоюзу є напрацьований план на випадок повномасштабного військового вторгнення Росії в Україну.

Про це "Голосу Америки" заявив координатор Держдепартаменту США з питань санкцій Деніел Фрід.

"У випадку, якщо війна почне розгортатися знову, то в нас є опція посилення санкцій. Ми це обговорювали з Європою, ми знаємо, що будемо робити в такому випадку... Але я не дуже хочу вдаватися в деталі гіпотетичного сценарію, який може статися. Якщо найгірше трапиться - я маю на увазі повномасштабне вторгнення в Україну, - у нас є напрацьований план", - зазначив він. За словами Фріда, цей план США обговорювали з Німеччиною, Францією, Польщею та Великобританією.

"Україна і досі окупована російськими сепаратистами, і я вам хочу сказати, що було б ще гірше, якби не було санкцій взагалі, будьте упевнені в цьому. Думаєте, Росія не напала би на Маріуполь, Харків, Краматорськ або Слов'янськ", - заявив представник Держдепу.

Нагадаємо, 18 серпня Президент України Петро Порошенко заявив, що не відкидає повномасштабного вторгнення Росії в Україну і попередив про ймовірність введення в такому випадку воєнного стану.

Подробиці читайте на УНІАН: http://www.unian.net/war/1497133-u-ssha-i-evropyi-est-plan-na-sluchay-polnomasshtabnogo-vtorjeniya-rossii-v-ukrainu-gosdep-video.html

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram