ГоловнаСвіт

Венесуела заморозила дипломатичні відносини з Бразилією

Болівія і Еквадор відкликали з Бразилії своїх тимчасових повірених у справах.

Венесуела заморозила дипломатичні відносини з Бразилією
Фото: EPA/UPG

Влада Венесуели оголосила про заморожування дипломатичних відносин з Бразилією й остаточне відкликання посла через імпічмент президента цієї країни Ділми Русеф.

Про це йдеться в заяві, опублікованій на сайті МЗС Венесуели.

У Каракасі назвали відсторонення Русеф "парламентським переворотом" і порушенням Конституції Бразилії, категорично засудивши його.

"Боліварська Республіка Венесуела висловлює свою солідарність із президентом Ділмою Русеф і мільйонами людей, які обрали її... Уряд Боліварської Республіки Венесуела на дотримання міжнародного права вирішив остаточно відкликати свого посла з Федеративної Республіки Бразилія та заморозити політичні й дипломатичні відносини з урядом, що утворився в результаті цього перевороту", - зазначили в зовнішньополітичному відомстві.

Про відкликання з Бразилії своїх тимчасових повірених у справах також повідомили у Twitter президент Еквадору Рафаель Корреа і його болівійський колега Ево Моралес

Нагадаємо, що 31 серпня сенат Бразилії схвалив імпічмент Русеф. Посаду голови держави до кінця 2018 року займе віце-президент Мішел Темер. Захист колишньої бразильської лідерки вже підготував дві апеляції до Федерального верховного суду країни.

12 травня Мішель Темер тимчасово взявся за виконання обов'язків голови держави. За кілька годин до цього верхня палата бразильського парламенту проголосувала за початок процедури імпічменту щодо Русеф. Її усунули від влади мінімум на півроку - на час судового розгляду. Опозиція запустила процес імпічменту, звинувативши Русеф у порушенні податкового законодавства країни та у витрачанні бюджетних коштів під час своєї виборчої кампанії 2014 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram