ГоловнаСвіт

Росія відновить чартерні польоти в Туреччину 2 вересня

Із січня по липень 2016 року в Туреччині побували 48 тис. російських туристів.

Росія відновить чартерні польоти в Туреччину 2 вересня
Владимир Путин и Реджеп Тайип Эрдоган, 9 августа 2016 года
Фото: EPA/UPG

Перший після поліпшення дипломатичних відносин між Росією і Туреччиною чартерний рейс з Москви в Анталію вилетить 2 вересня. Із цього часу Росія відновить чартерні польоти в Туреччину.

Про це повідомляє Асоціація туроператорів Росії.

До кінця жовтня рейси авіакомпанії Turkish Airlines літатимуть з Москви в Туреччину п'ять разів на тиждень. Це будуть повністю власні рейси туроператора "Інтурист", розповіли в асоціації.

За даними Росавіації, чартерні польоти в Туреччину планують виконувати близько 15 авіакомпаній Росії. Джерело "Вісника Асоціації" розповіло, що це будуть ті самі перевізники, які раніше працювали на цьому напрямку.

"Допуски до польотів у Туреччину російські перевізники мають. Залишилося лише отримати слоти в турецької сторони і знайти борти. На завантаження цих рейсів може піти близько тижня", - розповів співрозмовник видання.

За оцінкою туроператорів, вартість турів буде приблизно на 20% нижчою, ніж перельоту на регулярних рейсах.

У неділю, 28 серпня, прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв підписав постанову про скасування обмежень чартерних рейсів з Росії в Туреччину. Заборона була чинною з 1 грудня 2015 року. Дозволи на польоти видаватиме Росавіація.

Російські авіакомпанії не літали в Туреччину з кінця листопада 2015 року. Заборону ввели після того, як  турецькі військові збили російський Су-24 на кордоні із Сирією. За версією Анкари, літак порушив повітряний простір Туреччини, незважаючи на численні попередження. Міноборони Росії заперечувало цю інформацію, стверджуючи, що літаки перебували над Сирією.

Наприкінці червня президент РФ Володимир Путін скасував заборону на продаж путівок у країну. Це сталося після того, як турецький лідер Реджеп Таїп Ердоган висловив глибокі співчуття родині російського пілота, літак якого було збито за порушення повітряного простору Туреччини.

З січня по липень 2016 року в Туреччині побували 48 тис. російських туристів.

9 серпня під час візиту Ердогана в Росію Путін констатував поліпшення відносин між Росією і Туреччиною.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram