ГоловнаСвіт

Південна Корея пригрозила стерти з лиця землі Пхеньян, - ЗМІ

У Республіці Корея розроблено план повного знищення столиці КНДР Пхеньяну.

Південна Корея пригрозила стерти з лиця землі Пхеньян, - ЗМІ
Фото: chinaconfidential.blogspot.com

У влади Південної Кореї є план повного знищення столиці Північної Кореї при першому ж сигналі про можливий ядерний напад з боку Пхеньяну.

Про це повідомляє "Русская служба Би-би-си" з посиланням на місцеве інформагентство Йонхап.

Повідомляється, що агентству, яке має тісні контакти з урядом в Сеулі, члени парламенту повідомили подробиці плану під назвою "Відповідний захід Кореї і масоване покарання".

Йонхап процитував чиновника, який сказав: "Кожен район Пхеньяну, особливо той, де може ховатися влада Північної Кореї, буде повністю знищений за допомогою балістичних ракет та вибухової речовини великої руйнівної сили, щойно Північ покаже якісь ознаки використання ядерної зброї".

Нагадаємо, напередодні Північна Корея провела найбільші ядерні випробування у своїй історії. На місцевому телебаченні показали сюжет, в якому стверджується, що на полігоні підірвали найпотужнішу боєголовку в історії ядерної програми.

Раніше, в березні, Рада Безпеки ООН прийняла резолюцію, яка посилює і розширює санкції щодо КНДР у відповідь на її ракетно-ядерні випробування в січні-лютому цього року. Члени Ради заборонили експорт з КНДР вугілля, залізної руди, золота, титану, ванадію та інших цінних металів, а також постачання в країну авіаційного палива.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram