ГоловнаСвіт

Південнокорейські ЗМІ повідомили про страту двох чиновників у КНДР

У КНДР не підтвердили страту чиновників.

Південнокорейські ЗМІ повідомили про страту двох чиновників у КНДР
Фото: livejourlan.com

У Північній Кореї публічно стратили двох високопоставлених чиновників.

Про це повідомляє газета Joongang daily з посиланням на свої джерела.

За даними видання, чиновників розстріляли з зенітної гармати перед будівлею військової академії в Пхеньяні. Один зі страчених - це колишній міністр сільського господарства Хван Мін, пропозиції якого про реформи Кім Чен Ин розцінив як виклик. Другий - високопоставлений чиновник міністерства освіти Лі Єн Джин. Його, за версією південнокорейської газети, розстріляли за те, що він задрімав під час виступу Кім Чен Ина. Але офіційно йому були пред'явлені звинувачення в корупції.

"Я розумію, що він був страчений, тому що його політичні ініціативи сприймалися як прямий виклик Кім Чен Ину", - заявив співрозмовник видання, коментуючи страту Хван Міна. При цьому не уточнюють, які саме пропозиції висував колишній міністр сільського господарства і чому вони були сприйняті як виклик.

Як уточнює газета, якщо інформація достовірна, то це перший випадок з моменту приходу Кім Чен Ина до влади, коли були страчені не військові або партійні функціонери.

У КНДР не підтвердили страту чиновників. Влада країни зазвичай утримується від коментарів у таких випадках.

Це не перше повідомлення про публічні страти високопоставлених чиновників і військових у КНДР. У грудні 2013 року південнокорейські ЗМІ повідомляли про розстріл Чан Сон Тхека, який доводився дядьком Кім Чен Ину. Він займав посаду голови організаційного відділу ЦК і вважався другою людиною в країні. У 2015 році розстріляли міністра оборони Хен Єн Чхоля. За даними південнокорейської розвідки, його також покарали за сон під час промови національного лідера.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram