ГоловнаСвіт

Убивці Джона Леннона відмовили в достроковому звільненні вдев'яте

Наступного разу Чепмен зможе подати прохання про звільнення тільки через два роки.

Убивці Джона Леннона відмовили в достроковому звільненні вдев'яте

Судова колегія США вдев'яте відмовила убивці легендарного учасника The Beatles Джона Леннона 61-річному в'язневі Марку Чепмену в достроковому звільненні.

Про це повідомляє New York Daily News.

Наступного разу вбивця легендарного музиканта і учасника гурту The Beatles зможе подати прохання про звільнення тільки через два роки.

Причин відмови не називають. Відомо, що проти звільнення вбивці активно виступає вдова Леннона Йоко Оно. У 1994 році комісія назвала вихід із в'язниці Чепмена "підваженням поваги до закону".

Марк Чепмен кілька разів вистрілив у Леннона 8 грудня 1980 року. Тоді ж злочинця взяли під варту. Убивця не намагався втекти. При собі Чепмен мав книгу Джерома Селінджера "Над прірвою в житі".

Чепмен працював сторожем і був одержимий ідеєю вбивства знаменитостей. За кілька годин до вбивства музиканта він узяв у Леннона автограф і сфотографувався з ним.

Суд визнав вбивцю осудним і засудив його до довічного ув'язнення з правом подачі прохання про умовно-дострокове звільнення через 20 років.

Як повідомляли, в Ліверпулі в суботу, 27 серпня, на аукціоні Beatles Memorabilia за 21 тис. фунтів стерлінгів продали випадково знайдений демозапис пісні It's for You The Beatles у виконанні Пола Маккартні, яку він разом з Джоном Ленноном написав для співачки Сіллі Блек.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram