ГоловнаСвіт

Медведєв заявив про готовність РФ захищати співвітчизників по всьому світу

Росія "своїх не залишала і не залишить, як це було і в Південній Осетії, і в Криму".

Медведєв заявив про готовність РФ захищати співвітчизників по всьому світу
Фото: EPA/UPG

Прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв заявив, що Росія готова захищати співвітчизників за кордоном "від утисків з боку місцевої влади чи організацій".

Про це він сказав під час Всесвітнього форуму "В єдності з Росією", повідомляє УНІАН.

"Ми будемо відстоювати ваші права й інтереси в будь-якій точці світу, захищати від дискримінації, від утисків з боку місцевої влади або організацій, якщо це буде необхідно, сприяти у вирішенні соціальних питань, включаючи пенсійні питання і питання медичного страхування, допомагати іншими можливими способами", - наголосив Медведєв.

За словами прем'єра, Росія зобов'язана захищати своїх людей, своє громадянство, свою історію і культуру.

"І скажу таку, можливо, дещо пафосну річ, але вона, на мою думку, дуже важлива: я хочу, щоб ви, як і всі інші громадяни нашої країни, відчували щохвилини, що за вами стоїть Російська Федерація - країна, яка своїх не залишала і не залишить, як це було і в Південній Осетії, і в Криму", - додав він.

При цьому Медведєв заявив, що російські співвітчизники "самі становлять потужну силу, з думкою якої закордонна влада не може не рахуватися".

Раніше повідомляли, що, за інформацією Міноборони, російські літаки біля кордонів України перебувають у двохвилинній готовності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram