ГоловнаПолітика

Кириленко закликав підтримати українців, які живуть у Росії

"Кремль активно проводить політику денаціоналізації українців у РФ", - зазначив віце-прем'єр.

Кириленко закликав підтримати українців, які живуть у Росії
Фото: 24tv.ua

Віце-прем'єр-міністр В'ячеслав Кириленко заявив про необхідність підтримувати національну ідентичність українців, оскільки російська влада намагається змусити українців, які проживають у Росії, забути про своє коріння.

Про це він заявив на відкритті VI Всесвітнього форуму українців у Києві, повідомляє офіційний сайт Кабміну.

Зазначають, що в заході беруть участь понад 300 делегатів із 36 країн світу.

"Питання підтримки українців у Росії є дуже важливим. Насправді, в РФ проживає близько 10 млн українців. Але останній офіційний російський перепис показав цифру 2 млн, а передостанній налічував 3 млн. Впроваджується цілеспрямована політика з денаціоналізації українців у Росії: Кремль хоче змусити їх бути ворогами свого народу і забути про своє коріння. Але ніхто з тих, хто відчуває себе українцем у Росії, не засуджує Україну і не зрікається її", - сказав Кириленко.

Віце-прем'єр привітав 16 українців, які приїхали на форум з Росії, і зазначив, що українській громаді зараз у РФ важко як ніколи - їх там переслідують, проти них влаштовують провокації. У зв'язку з цим Кириленко наголосив на важливості підтримувати національну ідентичність українців.

"У Європейському Союзі, міжнародній спільноті, ми цікаві як унікальна нація зі своїми досягненнями, історією, мовою та культурою. І як би цього не хотілося нашим недругам, від власної національної ідентичності українці не відмовляться", - сказав він.

Віце-прем'єр-міністр запевнив присутніх, що співпраця з українцями, які живуть за кордоном, і надалі буде пріоритетом для української влади.

"Ми всі в уряді знаємо, що 25 років тому, якби не українці в світі, українцям тут було б набагато важче вибороти незалежність. Ми відчували тоді підтримку і, що найважливіше, - відчуваємо її зараз за часів російської агресії проти України", - зауважив Кириленко.

Нагадаємо, згідно з липневим соцопитуванням, українців більше непокоїть політика, ніж відродження нації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram