ГоловнаПолітика

Порошенко і Байден зійшлися на важливості дипломатичних зусиль щодо деокупації Криму

Ішлося також про надання Україні траншу МВФ.

Порошенко і Байден зійшлися на важливості дипломатичних зусиль щодо деокупації Криму
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко провів телефонну розмову з віце-президентом Сполучених Штатів Америки Джозефом Байденом. Співрозмовники наголосили на важливості політико-дипломатичних зусиль з метою деокупації Криму, інформує прес-служба президента.

Голова держави поінформував віце-президента США про напружену ситуацію з безпекою на адміністративному кордоні з Автономною Республікою Крим і на Донбасі, де тривають обстріли з боку бойовиків, у тому числі із забороненої великокаліберної зброї, а також масштабні військові навчання поблизу українсько-російського кордону.

Віце-президент США, своєю чергою, наголосив на послідовній позиції США в питанні невизнання окупації Криму

"Петро Порошенко і Джозеф Байден підкреслили важливість продовження зусиль, у тому числі і в рамках "нормандського формату", з метою виконання Росією Мінських домовленостей, зокрема в сфері безпеки", - йдеться в повідомленні.

Сторони також обговорили важливість надання найближчим часом Україні траншу МВФ, а також надання кредитних гарантій США.

Нагадаємо, попередню телефонну розмову, під час якої обговорювали останні події в Криму, Порошенко з Байденом провів 13 серпня.

Раніше повідомляли, що президент Росії Володимир Путін звинуватив Україну в спробі диверсії в Криму з метою зірвати Мінські домовленості.

Напередодні в зв'язку із загостренням ситуації в зоні АТО президент Петро Порошенко заявив про можливість введення воєнного стану та мобілізації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram