ГоловнаПолітика

Наливайченко вимагає оприлюднити "чорну касу" ПР з 2012-го по 2014 рік

Екс-голова СБУ вважає, що епізоди фінансування Майдану навмисно приховують.

Наливайченко вимагає оприлюднити "чорну касу" ПР з 2012-го по 2014 рік
Фото: Макс Требухов

Лідер руху «Справедливість», екс-голова СБУ Валентин Наливайченко заявляє, що злочини проти Майдану фінансувалися з «чорної каси» Партії регіонів і вимагає оприлюднити цю бухгалтерію. Про це він сказав в ефірі NewsOne.

«Я вимагаю оприлюднити, і не треба говорити про якусь таємницю слідства, сторінок, де зазначається, які виділялися гроші Якименку – це колишній голова СБУ, Захарченку - колишньому керівнику МВС. На закупівлю в Росії вибухівки, зброї проти майданівців. На фінансування МВС, «Беркуту», главку К СБУ, на фінансування на кінець 2013 року злочинів проти Майдану».

На думку Валентина Наливайченка, тоді стане зрозуміло, хто палив машини, хто різав шини, хто викрадав людей, хто різав вуха, хто вбивав людей.

«Усе це оплачувалося готівкою. З цієї самої каси», - стверджує екс-голова СБУ.

Він наполягає, що оприлюднення таких фактів і є реальною боротьбою з корупцією і викриттям злочинів проти народу України. Натомість, за словами лідера руху «Справедливість», влада відволікає увагу незначними епізодами з минулого.

«Влада, яка зараз є, в тому числі депутати від цієї влади, нам затято і з задоволенням  розповідають про якихось Ларі, але не розповідають про реальних злочинців, які діяли після жовтня 2012 року», - заявляє Наливайченко.

Він нагадав, що в жовтні 2012 року саме відбулися парламентські вибори. І саме з кінця 2012 року відбувся в країні і «конституційний заколот і відмова від ЄС і багато чого іншого. Саме наприкінці 2013 року Партія регіонів і керівництво країни привезло сюди ФСБ Росії». Наливайченко називає першочерговим завданням оприлюднення суспільно важливої інформації.

«Хто профінансував 3 групи ФСБ Росії, які працювали тут проти Майдану? Та сама каса Партії регіонів. І саме цей шматок – зник. Ніхто про нього не говорить. Також були документи, що їх вилучали, зокрема, нинішні народні депутати, перелік нерухомості в Міжигір’ї, блокноти охорони. Куди вони всі поділися? Не оприлюднили? І їх не стало. Тому дуже важливо відразу оприлюднювати. Якщо ти дійсно щиро борешся з корупцією, ти завжди розумієш: якщо ти не опублікував докази, то завтра корупціонери тебе закрутять у судах, натравлять покровителів при владі і справа зникне», - вважає екс-керівник СБУ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram