ГоловнаПолітика

Ларрі Кінг фігурує в "чорній бухгалтерії" ПР

Відоме інтерв'ю Азарова у 2011 році могло бути проплаченим.

Ларрі Кінг фігурує в "чорній бухгалтерії" ПР
Ларри Кинг
Фото: EPA/UPG

Ім'я відомого американського журналіста Ларрі Кінга фігурує в “чорній бухгалтерії" Партії регіонів, повідомив у п'ятницю депутат Верховної Ради Сергій Лещенко.

"Гроші з тіньової каси Партії регіонів отримував, наприклад, Ларрі Кінг. Видатний американський журналіст, який був десятиліттями ведучим CNN, отримав від ПР 225 тисяч доларів", - заявив він на брифінгу.

2011 року Ларрі Кінг узяв інтерв'ю в лідера Партії регіонів Миколи Азарова, який тоді обіймав посаду прем'єр-міністра України. Після розмови він заявив, що Азаров був би успішним американським політиком.

Нагадаємо, 28 травня колишній заступник голови СБУ Віктор Трепак передав НАБУ документи, що підтверджують незаконні виплати Партією регіонів готівки декотрим колишнім і нинішнім можновладним чиновникам. За його словами, мова йде про так звану "чорну бухгалтерію" Партії регіонів із загальною сумою хабарів у розмірі близько $2 млрд.

Загалом у руки НАБУ потрапило понад 840 сторінок за період 2008-2012 років. Ці сторінки заповнені від руки. У них вказано дати, прізвища й ініціали, суми виданих коштів і короткий опис статті витрат. На кожному аркуші - близько 30 записів. Усього, за попередніми підрахунками, передані матеріали містять близько 25 тисяч рядків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram