ГоловнаСвіт

Росія і Туреччина створили комісію з питань Сирії

Анкара і Москва підтримують різні сторони сирійського конфлікту.

Росія і Туреччина створили комісію з питань Сирії
Владимир Путин и Реджеп Тайип Эрдоган, 9 августа 2016 года
Фото: EPA/UPG

Росія і Туреччина створили спільну комісію з питань Сирії.

Про це заявив прес-секретар президента Туреччини Ібрагім Калин, повідомляє портал Yeni Safak.

За словами Калина, перше засідання заплановане на четвер, 11 серпня, в Москві.

Калин нагадав, що доручення створити тристоронній механізм - "комісію з представниками розвідки, військових і дипломатичних представників з кожної сторони" - віддали президенти Володимир Путін і Реджеп Таїп Ердоган під час двосторонніх переговорів 9 серпня в Санкт-Петербурзі.

Калин також заявив, що генеральні штаби Росії і Туреччини налагодили "пряму лінію", щоб обговорювати питання запобігання інцидентам у повітряному просторі.

9 серпня в Санкт-Петербурзі відбулася перша після періоду погіршення відносин зустріч Путіна і Ердогана. На ній, зокрема, обговорювали позиції сторін в сирійському конфлікті. Турецький лідер ще напередодні переговорів заявляв, що Анкара має намір вжити спільні з Москвою кроки в боротьбі з тероризмом.

Російський президент і собі зазначив, що погляди сторін на розв'язання сирійського питання не завжди збігалися. Так, Туреччина наполягає на якнайшвидшій відставці Асада, тоді як Росія підтримує сирійського лідера. Крім того, Анкара надає допомогу сирійській опозиції, яка веде наступ на Алеппо і по якій завдає ударів урядова авіація.

Нагадаємо, що 9 серпня під час зустрічі з Ердоганом Путін констатував поліпшення відносин між Росією і Туреччиною.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram