ГоловнаСвіт

WSJ: США допускають введення нових санкцій проти Росії через злам мереж Демпартії

Засновник WikiLeaks заявив, що доказів причетності росіян до витоку інформації Демпартії немає.

WSJ: США допускають введення нових санкцій проти Росії через злам мереж Демпартії
Фото: www.tatar-inform.ru

Адміністрація президента США Барака Обами розглядає питання про введення нових санкцій проти Росії у відповідь на злам комп'ютерів Демократичної партії.

Про це пише The Wall Street Journal.

За даними видання, для цього Білий дім повинен буде офіційно заявити, що за атакою стоїть Росія і підтримувані нею хакери.

Поки що влада США вважає за краще не вказувати поіменно тих, хто стоїть за атаками, зазначає газета. Однак минулого року Обама видав указ, що спрощує порядок введення санкцій стосовно тих, хто здійснює або сприяє кібератакам на США. Указ спочатку був спрямований проти Китаю, але може бути використаний і проти інших країн, пише WSJ.

У четвер видання The New York Times з посиланням на чиновників, знайомих із ситуацією, повідомило, що хакерська атака на сервери Демпартії виявилася масштабнішою, ніж повідомляли раніше.

Нагадаємо, 23 липня сайт WikiLeaks опублікував майже 20 тис. листів і понад 8 тис. документів Національного комітету Демократичної партії. Через це свій пост покинула голова комітету: з листів стало відомо, що організація всупереч правилам підтримувала під час передвиборної кампанії Гілларі Клінтон і перешкоджала її суперникові по партії Берні Сандерсу.

NYT писала, що метадата (інформація про дані) вкрадених із серверів Демпартії і опублікованих на сайті WikiLeaks документів показала, що їх "пропускали" через безліч комп'ютерів, у тому числі і з російськомовними налаштуваннями. Видання стверджувало, що за атакою стоять хакери, які працюють на російський уряд.

Менеджер передвиборної кампанії кандидата в президенти США від демократів Гілларі Клінтон Роббі Мук в ефірі телеканалу ABC говорив, що за витоком документів стоять "російські заради допомоги [кандидату від республіканців] Дональда Трампа".

Засновник WikiLeaks Джуліан Ассанж в інтерв'ю телеканалу NBC заявив, що доказів причетності росіян до витоку інформації Демпартії немає. Він відмовився розкривати джерело отримання даних партії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram