ГоловнаПолітика

Яценюк подав у відставку

Прохання голови уряду надійде до Верховної Ради у вівторок.

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк подав у відставку.

"Я прийняв рішення скласти повноваження прем'єр-міністра України. У вівторок, 12 квітня, подання буде внесено до Верховної Ради. Моє рішення продиктоване кількома причинами. Політична криза в державі розв'язана штучно. Бажання змінити одну людину засліпило політиків і паралізувало їхню волю до реальних змін у країні. Процес зміни уряду перетворився на бездумний біг на місці. Автори кризи стали заручниками обставин і зробили заручниками всіх нас: уряд, суспільство, державу", - заявив він у зверненні до народу України, оприлюдненому в неділю.

При цьому Яценюк наголосив, що його фракція "Народного фронту" залишиться в коаліції, і попросив депутатів підтримати його звільнення.

"Фракція Блоку Петра Порошенка висунула на посаду голови уряду Володимира Гройсмана. Зробивши все для стабільності та продовження курсу, заявляю про рішення передати обов'язки та відповідальність керівника уряду України", - сказав прем'єр.

Яценюк заявив, що на посаді прем'єра чесно виконав свою роботу.

Нагадаємо, Арсеній Яценюк очолив Кабінет Міністрів України 27 лютого 2014 року. У липні 2014 року він подав у відставку, але Верховна Рада відмовилася задовольнити її. 27 листопада 2014 року, після виборів парламенту, було сформовано новий уряд, але Яценюк залишився прем'єром.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram