ГоловнаПолітика

НФ закликає ухвалити закон про спецконфіскацію у другому читанні за скороченою процедурою

Оборонці не вистачає грошей, запевняє Сергій Пашинський

НФ закликає ухвалити закон про спецконфіскацію у другому читанні за скороченою процедурою
Фото: Макс Требухов

Парламент мусить розглянути законопроект №4057 про спецконфіскацію коштів Януковича, щоб дати можливість виконати в повному обсязі державне оборонне замовлення на 2016 рік.

Про це заявив голова Комітету з питань національної безпеки і оборони, народний депутат фракції "Народний фронт" Сергій Пашинський під час Погоджувальної ради.

"За два роки ми багато зробили для підняття обороноздатності нашої держави. Я вважаю, що ми зробили більше, ніж за попередні 23 роки, але на сьогоднішній день я ще раз підкреслюю, що державне оборонне замовлення не виконується. Заводи ВПК стоять, оскільки в держбюджеті на ці цілі передбачено кошти зі спецфонду, отримані від спецконфіскації", - підкреслив Пашинський.

За його словами, парламенту вдалося ухвалити в першому читанні законопроект №4057 незважаючи на критику, істерики і низку дебатів. "Я дуже вдячний генеральному директорату асамблеї Ради Європи в Україні щодо висновків, вони є у нас на сайті, де повністю розвіяно популізм і демагогію, а закон повністю проаналізовано", - заявив голова Комітету з нацбезпеки.

"Я просив би всіх ознайомитися з цим висновком, щоб почати робочий день не з обвинувачень, а з того, щоб відправити закон №4057 на друге читання за скороченою процедурою. Ми створили робочу групу, всі зауваження включимо в закон, що дозволить нарешті поставити крапку в демагогії. Давайте почнемо робочий день, щоб вирішити питання оборонного комплексу", - резюмував Пашинський.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram