ГоловнаПолітика

Фракція БПП відмовилася рекомендувати Кононенкові скласти мандат

Ні Абромавичуса, ні Кононенка на засіданні не було

Фракція БПП відмовилася рекомендувати Кононенкові скласти мандат
Фото: Макс Требухов

Фракція БПП не змогла проголосувати за складення мандата народним депутатом Ігорем Кононенком. Про це LB.ua повідомили кілька депутатів фракції.

Представники президентської фракції зібралися на засідання вдруге за день, воно почалося о 12 годині дня під час перерви в ранковому засіданні Верховної Ради.

Пропозиція про те, що Кононенко після скандалу з міністром економіки і розвитку Айварасом Абромавичусом має скласти мандат, надійшла від нардепа Єгора Фірсова. Його підтримали кілька депутатів. Зокрема, між нардепом Мустафою Найємом і Юрієм Луценком сталася дуже емоційна словесна перепалка. Але під час голосування пропозиція Фірсова не набрала достатньої кількості голосів.

Ні Абромавичуса, ні Кононенка на засіданні не було.

Крім того, як повідомив LB.ua нардеп Ігор Артюшенко, фракція далі очікує зустрічі з міністром Абромавичусом, а також вимагає від нього звіту про виконану роботу перед профільним комітетом парламенту та БПП.

Нагадаємо, голова МЕРТ Абромавичус 3 лютого подав у відставку, звинувативши одного з лідерів БПП Ігоря Кононенка у спробі підім'яти під себе відомство. За словами міністра, Кононенко лобіював свої інтереси через нардепа Геннадія Чекіту. Кононенко назвав звинувачення міністра у свою адресу "спробою перекласти відповідальність за невдачі в роботі відомства".

Про свою відставку також заявили два заступники міністра економіки - Юлія Клименко і Максим Нефьодов, перший заступник міністра економіки Юлія Ковалів і торговий представник України Наталія Микольська.

Пізніше стало відомо, що Петро Порошенко запропонував Абромавичусу залишитися на посаді.

Сьогодні фракція БПП запрошувала Абромавичуса на ранкове засідання. Але він не прийшов. За словами його помічника, міністр - на лікарняному.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram