ГоловнаПолітика

Аксьонов розкритикував резолюцію Європарламенту щодо Криму

Аксьонов розкритикував резолюцію Європарламенту щодо Криму
Фото: SovetMinistrov/Facebook

"Голова" анексованого Росією Криму Сергій Аксьонов не схвалює резолюції Європарламенту, що погоджує скасування санкцій Євросоюзу з РФ із поверненням Україні Криму, повідомляє Російська служба ВВС.

"Ніякої "деокупації" Криму не буде. Крим повернувся на історичну Батьківщину. Цей шлях остаточний - раз і назавжди, і ніякі рішення ніякого Європарламенту не змінять стану справ", - цитує Аксьонова його прес-служба.

Раніше в четвер, 4 лютого, Європейський парламент прийняв резолюцію, в якій знову засудив анексію Криму і заявив, що його повернення Україні є необхідною умовою для відновлення співпраці між Європою і Росією, в тому числі для призупинення дії санкцій, введених проти Росії 21 березня, 27 червня і 16 липня 2014 року, тобто всіх персональних і секторальних санкцій, пов'язаних з окупацією Криму.

Також у резолюції йдеться про "безпрецедентну" кількість порушень прав кримських татар. "Парламентарії засуджують безпрецедентний рівень порушень прав мешканців Криму, здебільшого кримських татар, корінного народу Криму, а також серйозні обмеження свободи слова і свободи зібрань", - заявили парламентарії.

Нагадаємо, 4 лютого Європейський парламент прийняв резолюцію про порушення прав людини в Криму, в якій закликав Росію до переговорів про звільнення окупованого нею Криму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram