ГоловнаПолітика

Аксьонов відмовився визнавати США

Путінський намісник образився на заяви Байдена.

Аксьонов відмовився визнавати США
Фото: EPA/UPG

Голова окупаційної адміністрації Криму Сергій Аксьонов заявив, що якщо США не визнають Крим, то Крим не визнає США.

Так він прокоментував сьогоднішній виступ віце-президента США Джо Байдена у Верховній Раді, під час якого він заявив, що Америка ніколи не визнає анексію Криму.

"Пан Байден сьогодні розповідав казки, що Америка не визнає Крим, і всі дружно стоячи плескали. Ми однозначно можемо сказати, що Крим ніколи не визнає ні Америку, ні уряд України", - цитує Аксьонова російське агентство ТАСС.

Нагадаємо, Аксьонов, у минулому бандит на прізвисько Гоблін, з 2009 року очолював рух "Русское единство" у Криму. У 2010 році обраний депутатом Верховної ради Криму за списками партії, яка набрала всього 4,12% голосів виборців.

У ніч із 26-го проти 27 лютого 2014 року російські військові захопили парламент Криму і скликали термінове засідання. У закритому режимі під наглядом озброєних росіян кримські депутати "обрали" Сергія Аксьонова керівником Радміну Криму замість Анатолія Могильова.

Аксьонов став провідником російської політики в Криму, провів незаконний "референдум" щодо російського статусу півострова, розпочав націоналізацію українських підприємств, заборонив обіг гривні. При цьому Аксьонову надавали підтримку окупаційні російські війська.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram