ГоловнаПолітика

Рада прийняла законопроект про дерегуляцію в АПК

Скасовано 22 дозвільні процедури

Рада прийняла законопроект про дерегуляцію в АПК
Фото: Макс Требухов

Верховна Рада ухвалила законопроект про дерегуляцію в агропромисловому комплексі, який скасовує 22 дозвільні процедури для здійснення господарської діяльності в АПК.

За прийняття в цілому законопроекту №2558а "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо дерегуляції в агропромисловому комплексі" проголосували 237 депутатів за мінімально необхідних 226.

Парламент також обмежив повноваження деяких держорганів у здійсненні функцій державного контролю. Парламент зробив необов'язковою реєстрацію типових поширених мінеральних добрив, звузив сферу ліцензійних умов поводження з особливо небезпечними речовинами та відходами, дозволив використання підземних вод до 300 кубометрів на один водозабір без спеціального дозволу.

Також Рада зробила добровільними або спростила видачу низки дозвільних документів: 4 - у галузі рослинництва, 14 - у тваринництві.

Окрім того, в галузі харчової продукції експлуатаційний дозвіл для потужностей з виробництва дитячого харчування об'єднано з експлуатаційним дозволом на продукти харчування.

Нагадаємо, міністр агрополітики Олексій Павленко наполягає на продажу всіх державних підприємств в АПК.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram