ГоловнаПолітика

Пивоварський: якщо система не зміниться, я не буду її частиною

Реформи повинні мати чітко визначені терміни виконання - і не через 12 місяців, а вже вчора

Пивоварський: якщо система не зміниться, я не буду її частиною
Фото: 24.ua

Міністр інфраструктури Андрій Пивоварський вважає, що Україні потрібні важливі і зважені рішення, які дадуть поштовх до розвитку, а не втрати державності.

Про це він написав у Facebook, коментуючи рішення відкликати свою заяву про відставку.

"Разом з іншими колегами-міністрами я повідомив, що готовий відкликати свою заяву про відставку. Це був складний день і складне рішення. Тим паче з огляду на те, що останні два місяці я мав кардинально інший настрій. Але я бачу, на якому етапі розвитку перебуває зараз Україна. Потрібні важливі та зважені рішення, які дадуть поштовх до розвитку, а не втрати державності", - написав він.

Друзі, дві години тому я разом з іншими колегами-міністрами повідомив, що готовий відкликати свою заяву про відставку. Ц...

Опубліковано Андрієм Пивоварським - Andrii Pyvovarskyi 4 лютого 2016 р.

Андрій Пивоварський зазначив, що готовий "зробити це (залишатися на посаді міністра, - ред.) в разі виконання тих принципів, які озвучили мої колеги і я".

Серед цих принципів міністр інфраструктури називає підхід до управління держкомпаніями без "інтересів", "сфер впливу", "рекомендацій", ринкові зарплати, які дозволять формувати команду без загрози корупції.

За словами Андрія Пивоварського, ці реформи повинні мати чітко визначені терміни виконання - "і не через 12 місяців, а вже вчора!"

Міністр вважає, що є сенс продовжувати працювати, якщо уряд надасть найближчим часом список принципів до виконання, який буде вичерпним і з чіткими дедлайнами.

"Якщо система не готова змінитися, я, як і раніше, не маю намірів бути її частиною", - підсумував Пивоварський.

Нагадаємо, на позачерговому засіданні Кабміну ввечері в четвер, 4 лютого, міністр аграрної політики Олексій Павленко, міністр інформполітики Юрій Стець, міністр охорони здоров'я Олександр Квіташвілі, міністр інфраструктури Андрій Пивоварський відкликали свої заяви про відставку.

Про рішення подати у відставку з посади міністра інфраструктури Андрій Пивоварський заявив 11 грудня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram