ГоловнаПолітика

Пивоварський: "Укрзалізницю" вдалося прибрати з політичної гри

Підприємству довелося пережити непрості часи.

Пивоварський: "Укрзалізницю" вдалося прибрати з політичної гри
Фото: 24.ua

Голова Міністерства інфраструктури Андрій Пивоварський, який днями подав у відставку, одним із досягнень свого відомства називає той факт, що "Укрзалізниця" на сьогодні повністю виключена з політичної гри.

Про це він розповів в інтерв'ю програмі "Лівий берег".

"Знаєте, чому це (відокремити «Укрзалізницю» від політики, - ред.) важливо було зробити? У січні цього року мені довелося в борг просити паливо для того, щоб залізниця не зупинилася", - розповів Пивоварський.

Просити в борг, за його словами, довелося у гравців на ринку.

"Грошей на паливо не було. Не було грошового запасу навіть на один місяць зарплат. Але якби зупинилася «Укрзалізниця», прем'єр, напевно, мене б з п'ятого поверху викинув", - зазначив міністр.

Серед причин, через які виникла така ситуація, Пивоварський назвав "певні структурні зміни в економіці, війну, девальвацію, економічне падіння".

"Завдяки політичній підтримці прем'єр-міністра, ми змогли вирулити з цієї ситуації. Він поставив мені завдання: «Андрію, не дай Бог, зупиниться УЗ - зупиниться економіка». Першу половину року більшу частину часу я приділяв тому, щоб УЗ не зупинилася. Проводив техради в міністерстві, створював плани, міняв людей.

Було доволі багато критики, але сьогодні УЗ має достатню подушку ліквідності для того, щоб упевнено увійти в наступний рік. Цього року ми завантажили наші підприємства роботою. Ви чули влітку про проблему з пасажирським перевезенням у напрямку Одеси, про брак квитків?" - додав міністр.

Немає, за його словами, і проблем з зерновозами на "Укрзалізниці".

"Люди, які прийшли в міністерство, отримали конкретні завдання: ти, наприклад, займаєшся "пасажиркою". Не можна допустити штучного ажіотажу в південному і західному напрямку влітку. Ми додавали пасажирські вагони до тих пір, поки не побачили, що наповнюваність пішла нижче 80%. Крім того, ввели найжорстокіший контроль щодо перекупників", - резюмував міністр інфраструктури.

При цьому він зазначив, що напередодні новорічних свят уже виділено додатково більш ніж десять потягів. За потреби склади будуть додавати.

Докладніше читайте в повному тексті інтерв'ю Андрій Пивоварський: "За 12 місяців ніхто не сів".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram