ГоловнаЕкономікаДержава

Кабмін розслідує причини зриву постачання палива для залізниці

Потяги ледь не зупинилися через недоробки "Укрзалізничпостачу".

Кабмін розслідує причини зриву постачання палива для залізниці
Фото: volynpost.com

Днями уряд назве винуватих у зриві постачання палива для "Укрзалізниці". Про це журналістам повідомив віце-прем'єр-міністр України Валерій Вощевський.

"Через два-три дні я доповім про результати перевірки", - пояснив чиновник, коментуючи питання про дії керівництва "Укрзалізничпостачу", що поставили під загрозу роботу залізниці.

Трохи раніше голова "Укрзалізниці" Максим Бланк заявив, що проблему з паливом на залізниці буде вирішено вже сьогодні. Днями залізницям, які входять до складу держкомпанії, надійдуть 4 тисячі тонн дизпалива.

"Керівництво "Укрзалізниці" взяло під особистий контроль ситуацію, яка склалася з постачанням дизпалива залізничній галузі. У зв'язку зі значним зменшенням запасів дизпалива проведено екстрені переговори з постачальником з приводу збільшення постачань. Найближчим часом проблему вирішимо", - зазначив Максим Бланк.

За словами голови "Укрзалізниці", він подякував компанії-постачальнику за співпрацю і перегляд умов постачання дизпалива.

Як зазначив Максим Бланк, проблема з паливом виникла через тимчасові недоліки в роботі підприємства "Укрзалізничпостач", відповідального за матеріально-технічне забезпечення залізниці. "Винні будуть притягнуті до відповідальності", - резюмував Бланк.

Нагадаємо, що станом на 16 червня в усіх шістьох залізниць залишалося лише 1192 тонни "солярки" із плановими резервами у 18 тисяч тонн. Такої кількості палива "Укрзалізниці" вистачить лише на тридцять п'ять годин роботи з урахуванням середньодобового споживання 838 тонн. Особливо критична ситуація склалася на Південно-Західній залізниці. ПЗЗ мала 41 тонну дизпалива, тобто менш ніж на півдня роботи.

Усього за рік "Укрзалізниця" споживає близько 400 тисяч тонн дизпалива.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram