ГоловнаЕкономікаДержава

МІУ запропонувало журналісту очолити громадську раду при Укрзалізничпостачі

Пивоварський закликав Бігуса перейти від критики до дій

МІУ запропонувало журналісту очолити громадську раду при Укрзалізничпостачі
Фото: facebook.com/monti.czardas

Журналісту Денису Бігус пропонують очолити громадську раду при "Укрзалізниці", яка б перевіряла тендерні закупки залізниці.

"Близько трьох тижнів тому я зателефонував Денису Бігус і попросив його допомогти мені сформувати громадську раду для Укрзалізничпостача. Роль громадської ради - контроль за тендерними процедурами для їх якомога більшої прозорості", - написав у своєму фейсбуці міністр інфраструктури Андрій Пивоварський.

Про це також повідомив заступник міністра інфраструктури Володимир Омелян, який відповідає за кадрову політику відомства.

"Навколо цих процесів завжди була маса нарікань і чуток: чорний кеш, свої фірми, недопоставки, не ті закупівлі, домовленості за лаштунками, новоспечені мільярдери за рахунок технічного дефолту УЗ. Ми готові допустити тих громадських лідерів, чиї моральні якості не викликають жодних сумнівів, в святая святих УЗ. Щоб кожен переконався, що нам важлива країна, а хто вважає інакше - той піде. Денис Бігус, вам пропонують лідерство в цьому русі", - написав Омелян у своєму фейсбуці.

Публічна пропозиція Бігусу послідувало після того, як 30 червня на телеканалі "Zik" вийшла його передача "Наші гроші" про те, що на початку квітня Укрзалізничпостач провів тендер на постачання клем, відхиливши найдешевшу пропозиція і вибравши замість нього пропозицію однієї з компаній Ріната Ахметова.

"Учасники тендера, герої останнього випуску "Наших грошей" в понеділок будуть у мене. Сподіваюся на результативну і відверта розмова", - додав у своєму пості заступник міністра Омелян.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram