ГоловнаЕкономікаБізнес

Незалежні профспілки підтримали компроміс на переговорах в "Укрзалізниці"

Керівництво УЗ і профспілки домовилися спільно розробити поетапний план заходів з оптимізації роботи

Незалежні профспілки підтримали компроміс на переговорах в "Укрзалізниці"

Підписання протоколу між керівництвом "Укрзалізниці" і профспілками є позитивним прикладом співпраці і взаєморозуміння. Про це заявив журналістам заступник голови профспілки працівників залізничного транспорту Незалежної федерація профспілок Віктор Петровський, передає zn.ua.

"Це добре, що між керівництвом підприємства і профспілками досягнуто компроміс, ми це вітаємо. Найближчим часом незалежна федерація профспілок спільно з профспілкою залізничників і транспортних будівельників планує провести з'їзд, щоб визначити першочергові завдання перед галуззю", - каже Віктор Петровський.

Нагадаємо, сьогодні було досягнуто компроміс на переговорах між профспілковою організацією "Укрзалізниці" і керівництвом держпідприємства.

"Уперше за роки роботи "Укрзалізниці" досягнуто компромісне рішення, що дозволяє перейти із зони конфронтації між Державною адміністрацією залізничного транспорту та профспілками до конструктивної роботи над найактуальнішими проблемами галузі", - зазначив керівник "Укрзалізниці" Максим Бланк.

Повідомляється, що керівництво УЗ і профспілки домовилися спільно розробити поетапний план заходів щодо оптимізації чисельності співробітників підприємства з урахуванням фактичних обсягів виконуваної роботи. У свою чергу оптимізація штату відкриває можливість для підвищення тарифних ставок і посадових окладів у межах загального фонду оплати праці, затвердженого на 2015 рік.

"Укрзалізниця" також обіцяє виплатити співробітникам премії за підсумками роботи за минулий рік у розмірі половини ставки або посадового окладу.

Крім того, керівництво держкомпанії погодило з профспілками умови переходу структурних підрозділів "Укрзалізниці" з чотириденного на повний робочий тиждень. Зокрема, для цього необхідно виконання плану, не перевищення фонду заробітної плати без урахування індексації доходів, а також виконання планового завдання з продуктивності роботи.

"Вважаю діалог між керівництвом "Укрзалізниці" та профспілками конструктивним. Наші фахівці все узгодили, якщо протокол буде підписано на всіх рівнях, це полегшить життя трудовому колективу. Буде підвищення зарплати, буде і щодо інших питань легше", - заявив голова профспілки залізничників і транспортних будівельників Вадим Бубняк.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram