ГоловнаЕкономікаБізнес

Інформаційна атака на Іллічівський порт знижує його інвестпривабливість, - експерт

Через корпоративні розбірки Україна може втратити інвестора.

Інформаційна атака на Іллічівський порт знижує його інвестпривабливість, - експерт
Фото: segodnya.ua

Президент Центру економічного розвитку Олександр Пасхавер вважає, що інформаційна атака на керівництво Іллічівського морського торговельного порту може знизити інвестиційну привабливість галузі загалом.

"Спроби дискредитувати 

підписання меморандуму про намір Soufflet Group інвестувати в будівництво зернового перевантажувального комплексу в Іллічівському порту можуть ініціювати конкуренти Soufflet Group або, скажімо, охочі зайняти місце директора порту. Якщо це так, то через чергові корпоративні розбірки Україна може втратити інвестора", - цитує Пасхавера РБК-Україна.

На його думку, до будь-якого інвестора, який готовий працювати в Україні, треба ставитися максимально доброзичливо, оскільки через війну на сході та економічне спадання в Україні спостерігають серйозний відтік інвестицій.

Раніше в кількох ЗМІ прозвучали звинувачення, що нібито компанія Soufflet не є великим світовим гравцем і не може насправді надати інвестиції в ІМТП. Згідно зі звинуваченнями, підписання меморандуму про наміри компанії Soufflet є просто "фарсом" міністра інфраструктури Пивоварського, директора ІМТП Юрія Крука й інших представників МІУ.

Нагадаємо, 19 червня підписано Меморандум про намір Soufflet Group інвестувати в будівництво зернового перевантажувального комплексу в Іллічівському порту. Передбачають, що він зможе обробляти більш ніж 1 млн вантажів. Заявлений обсяг інвестицій становить 70 млн дол. Це один із 12 інвестиційних проектів "Стратегії розвитку Іллічівського порту", представлений директором ІМТП Юрієм Круком.

Компанія Soufflet Group є частиною міжнародного консорціуму. У 2007 Soufflet об'єдналася з австралійською компанією ABB Grain, що спеціалізується на торгівлі ячменем. У результаті об'єднання виникла спільна "дочка", представлена в Україні New World Grain Ukraine.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram