ГоловнаЕкономікаБізнес

Мінінфраструктури скасувало конкурс на посаду керівника Іллічівського морпорту

Про початок нового конкурсного відбору буде оголошено додатково

Мінінфраструктури скасувало конкурс на посаду керівника Іллічівського морпорту
Фото: segodnya.ua

Міністерство інфраструктури України ухвалило рішення скасувати оголошений наприкінці квітня конкурс на посаду керівника Іллічівського морського торговельного порту (Одеська область) у зв'язку зі зміною статусу порту.

Про це сказано в наказі Мінінфраструктури №101-О від 19 червня, опублікованому на сайті міністерства.

"Скасувати наказ Міністерства інфраструктури України від 15 квітня 2015 № 62-О "Про оголошення конкурсного відбору керівника ДП "Іллічівський морський торговельний порт", - сказано в наказі.

У прес-службі міністерства повідомили, що 18 червня постійно діюча комісія Міністерства інфраструктури з відбору керівників підзвітних міністерству держпідприємств ухвалила рішення звернутися з пропозицією до міністра інфраструктури Андрія Пивоварського про скасування оголошеного раніше конкурсу на посаду керівника Іллічівського порту.

Причиною такого рішення комісії стало включення цього порту в перелік підприємств державного сектору економіки, які мають найбільші за розмірами активи станом на 31 грудня 2014 року.

"Відповідний перелік був затверджений уже після початку конкурсного відбору розпорядженням Кабінету Міністрів України від 27 травня 2015 № 600-р. Вартість активів ДП "Іллічівський морський торговельний порт" за даними останньої фінансової звітності перевищує 2 млрд грн", - повідомили в прес-службі.

У зв'язку з цим конкурс на посаду керівника Іллічівського порту відбудеться відповідно до порядку проведення відбору керівників особливо важливих для економіки підприємств, затвердженого постановою Кабміну № 777 від 3 вересня 2008 року.

"Про початок нового конкурсного відбору буде оголошено додатково", - підкреслили в прес-службі міністерства.

Разом з тим, у прес-службі Іллічівського порту зазначили, що це рішення міністерства ухвалено відповідно до законодавства України.

"Розпорядження Кабміну включає наш порт у список стратегічних підприємств з активами понад 2 млрд грн, тому, власне, конкурс відбуватиметься за іншим сценарієм", - повідомили у прес-службі.

Нагадаємо, ще навесні Міністерство інфраструктури розпочало конкурс на посади керівників 10 державних підприємств, у тому числі Іллічівського порту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram