ГоловнаПолітика

"Самопоміч" відмовилася від міністра Павленка

Березюк звинуватив голову МінАПК у "зараженні корупцією".

"Самопоміч" відмовилася від міністра Павленка
Олег Березюк
Фото: Макс Требухов

Партія "Самопоміч" вирішила, що міністр аграрної політики Олексій Павленко більше не представляє її в уряді.

Таку заяву оприлюднила прес-служба цієї політичної сили після того, як Павленко відкликав свою заяву про відставку.

"Корупція заразлива. Олексій Павленко більше не представляє Об'єднання "Самопоміч". Те, що відбувається в Кабміні, руйнує парламентську демократію в Україні. Позиція "Самопомочі" залишається незмінною - звільнити клептократичний уряд на чолі з прем'єр-міністром Арсенієм Яценюком і сформувати новий склад Кабміну", - заявив лідер фракції "Самопоміч" Олег Березюк.

Нагадаємо, що Павленко спершу не хотів іти у відставку і написав заяву 29 січня винятково під тиском партії, яка висунула його в уряд.

Фракція "Самопомочі" під час голосування за відкликання міністра з уряду розділилася навпіл. Перевага була всього у два голоси, а саме обговорення тривало шість годин.

Павленко назвав таке рішення партії несвоєчасним, але послухався. Однак 4 лютого Павленко разом із трьома іншими міністрами свою заяву відкликав, щоб завершити розпочаті ним реформи.

38-річний Олексій Павленко очолює міністерство агрополітики з грудня 2014 року.

До призначення в міністерство був членом наглядової ради компанії "Європейські молочні технології". До цього в 2003-2006 роках очолював компанію, що управляла однією з найбільших на той час агрокомпанією "Райз" ще до її купівлі Олегом Бахматюком, а в 2006-2009 роках - "Фокстрот" Геннадія Виходцева.

Олексій Павленко - випускник економічного факультету Києво-Могилянської академії, отримав МВА в школі бізнесу університету Nyenrode, кандидат економічних наук.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram