ГоловнаПолітика

Більш ніж 3 тисячі міліціонерів у Києві та області не пройшли переатестацію

37,47% міліціонерів не будуть зараховані в Національну поліцію

Більш ніж 3 тисячі міліціонерів у Києві та області не пройшли переатестацію
Фото: Макс Левин

За проміжними результатами переатестації колишніх міліціонерів Києва та Київської області буде звільнено 3386 колишніх міліціонерів.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков у

Фейсбуці.

Переатестація включає три етапи - тест GST (general skills test - тест на логічні, вербальні здібності, здатність обробляти інформацію та робити висновки, аналізувати дані), тест професійних навичок і співбесіда за участю представників громадськості.

До атестації в Києві та Київській області було допущено загалом 18 044 людини.

Наразі пройшли перші два тести 9037 осіб (1136 керівників і 7101 рядового складу). Середній бал тих, хто пройшов атестацію, - 31,57 із 60.

"37,47% (3386 колишніх міліціонерів), які отримали менш ніж 25 балів і так показали дуже низький контрольний результат, будуть звільнені за результатами атестації і не будуть зараховані в Національну поліцію. 52,53% (5651 осіб) допущені до заключного етапу випробувань - співбесіди. У разі позитивного результату вони будуть зараховані в поліцейські - хоча очевидно, що відсів і на цій стадії буде значним", - зазначив Аваков.

Нагадаємо, 7 листопада набув чинності закон "Про Національну поліцію". Відтоді міліція в Україні припинила своє існування. Діючих співробітників міліції призначено "тимчасово виконувачами обов'язків" на посаді у відповідних органах Національної поліції. Усі вони повинні пройти переатестацію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram