ГоловнаПолітика

Кабмін закладе до держбюджету 45 млрд гривень на субсидії

Депутати-мажоритарники заявили, що програма уряду працює

Кабмін закладе до держбюджету 45 млрд гривень на субсидії
Фото: forexaw.com

У державному бюджеті на 2016 рік пропонується спрямувати понад 45 млрд грн на виплату субсидій. Про це заявив голова фракції "Народний фронт" Максим Бурбак під час брифінгу у Верховній Раді разом із народними депутатами Олегом Медуницею і Тарасом Кременем, які є мажоритарниками з різних регіонів України.

Бурбак зазначив, що платіжки за листопад довели успішну роботу урядової програми з надання субсидій. Він навів приклади конкретних домогосподарств Чернівецької області, які оформили і вже отримують субсидії. "Для об'єктивності аналізу беремо і обласний центр, і Заставнівський район, який входить у мій мажоритарний округ. Чернівці: квартира на вулиці Хрещатинській, 71,6 кв. метра: торік розмір субсидій був 861 грн, цьогоріч - 3141 грн. Село Дорошівці Заставнівського району: торік розмір субсидії 6 грн. 14 коп., цього року - 3301 грн", - зазначив Бурбак.

Він додав, що найбільший розмір субсидій в Заставнівському районі - 7079 грн, її отримує одна сім'я. Субсидії в розмірі 5-6 тисяч гривень отримують 20 сімей.

"Це цифри. На підставі цих цифр ми можемо сказати, що урядова програма субсидій працює. Ми не дозволимо згорнути цю програму. Уряд зробив все, щоб завершити реформу газового ринку. Це те, що вимагають наші європейські партнери, щоб ринок газу в Україні не продали олігархам, а нарешті зробили прозорим", - підкреслив Бурбак.

У свою чергу член фракції "Народний фронт", представник Миколаївської області Тарас Кремінь також підтвердив наявність успішних результатів урядової кампанії з надання субсидій у південному регіоні. "Фактично щотижня я отримую відповідні матеріали від департаментів соціального захисту населення Миколаївської, Херсонської та Одеської областей, де ця статистика просто вражає. Скаженими темпами збільшується кількість людей, які подають заяви на отримання субсидій і автоматично їх отримують", - зазначив народний депутат.

За його словами, в Миколаївській області порівняно з минулим роком за той самий період у сім разів зросла кількість людей, які отримали субсидії. "Крім того, близько 120 тисяч сімей вже сьогодні використовують такі можливості для вирішення своїх домашніх питань", - додав він.

Депутат "Народного фронту" Олег Медуниця, який представляє Сумську область, підкреслив, що політика уряду стосовно тарифів була правильною, незважаючи на критику. "Ми уникли значної кількості витрат у видатковій частині бюджету у вигляді дотацій "Нафтогазу", вугільної галузі, закладення цих коштів у різницях для теплокомуненерго. Зате адресно ми дали майже кожній другій родині житлово-комунальні субсидії", - повідомив на брифінгу член бюджетного комітету.

За його словами, якщо до початку опалювального сезону одне господарство у Сумській області могло отримати субсидію 370 грн, то зараз автоматично отримує 1500 грн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram