ГоловнаПолітика

Законопроект про зниження оренди на газ забирає субсидії у малозабезпечених громадян, - Бурбак

У Верховній Раді з'явилися вивернуті "робінгуди", вважає нардеп

Законопроект про зниження оренди на газ забирає субсидії у малозабезпечених громадян, - Бурбак
Максим Бурбак
Фото: www.dyvys.in

Голосуванням за законопроект №2352а Верховна Рада завдала удару по кишенях малозабезпечених українців, позбавивши їх можливості отримувати в майбутньому субсидії на газ.

Про це заявив голова фракції «Народний фронт» Максим Бурбак у сесійній залі 7 жовтня.

«Цей законопроект - прямий удар по кишенях малозабезпечених громадян. Тому що субсидії вони отримують безпосередньо з 70% ренти - це 24,5 млрд гривень для 3,3 мільйона сімей, які вже оформили субсидію. Вчорашнім голосуванням ви намагаєтеся забрати субсидії у малозабезпечених і повернути багатим олігархам. У Верховній Раді з'явилися вивернуті «робінгуди»: забрати у бідних і повернути газовим олігархам», - підкреслив Максим Бурбак, виступаючи в парламенті.

Він також нагадав, що 2 березня Верховна Рада 291 голосами ухвалила в цілому закон №2213, яким вносили зміни до Податкового кодексу щодо збільшення ренти на газ. І за цей закон проголосували фракції коаліції.

«Беремо поіменне голосування. Цікаво, як ви тоді голосували за збільшення, а сьогодні вже голосуєте за зменшення. Ви є члени коаліції – у нас призначено коаліційний Уряд, який несе політичну відповідальність за непопулярні реформи. То коли ви були щирі - тоді чи вчора, чи ви боїтеся політичної відповідальності за непопулярні реформи?», – наголосив Максим Бурбак.

Голова фракції також нагадав народним депутатам, що газова реформа - одна з ключових для виконання Угоди між Україною і Європейським Союзом.

«Європейський Союз вимагає прозорого газового ринку, щоб ми скинули з себе газовий зашморг Росії. А ви намагаєтесь знову в нього залізти. Фракція «Народного фронту» цього вам не дозволить!», - резюмував Бурбак.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram