ГоловнаПолітика

Апеляційний суд визнав перемогу Вілкула на виборах мера Кривого Рогу

Адміністративний апеляційний суд є останньою інстанцією під час оскарження підсумків виборів

Апеляційний суд визнав перемогу Вілкула на виборах мера Кривого Рогу
Юрий Вилкул
Фото: kryvyirih.dp.ua

Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд ухвалив остаточне рішення щодо виборів мера в Кривому Розі і підтвердив законність перемоги Юрія Вілкула.

Про це повідомляє інформагентство "Мост-Днепр".

Відповідно до законодавства про вибори, саме Адміністративний апеляційний суд є останньою інстанцією під час оскарження підсумків виборів. До цього підсумки виборів двічі підтвердили суди першої інстанції.

"Таке рішення суду свідчить про те, що вибори в Кривому Розі відбулися відповідно до закону і ніщо не може поставити під сумнів їхній результат", - зазначив голова Криворізького міськвиборчкому Павло Гівель.

Нагадаємо, на виборах мера Кривого Рогу переміг Юрій Вілкул із результатом 89 209 виборців. Другим став кандидат від "Самопомочі" Юрій Милобог з 88 457 голосами.

Вілкул заступив на посаду мера 18 листопада. Милобог своєї поразки не визнав, заявив про фальсифікації і звернувся до суду. Його позови в суді відхилили.

Кілька тисяч людей провели мітинг на підтримку Милобога. Як попереджувальну акцію, вони на деякий час зайняли приміщення міськради. Акцію оголошено безстроковою, наступний мітинг відбудеться в неділю, 29 листопада.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram