ГоловнаПолітика

Порошенко запросив короля Нідерландів відвідати Україну

Також сторони обговорили безвізовий режим з Європейським Союзом.

Порошенко запросив короля Нідерландів відвідати Україну
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко запросив короля Нідерландів Віллема-Александра Клауса Георга Фердинанда відвідати Україну.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби президента.

В особі короля Президент висловив подяку Нідерландам за політичну підтримку, солідарність і практичну допомогу Україні у протидії зовнішній агресії і на шляху розвитку європейської держави.

Порошенко поінформував про прогрес України в контексті реформ і висловив готовність до подальшого поглиблення партнерства з Нідерландами.

Президент відзначив важливість, яку український народ надає питанню безвізового режиму з Європейським Союзом. Порошенко висловив співчуття рідним і близьким жертв трагедії літака рейсу MH17 і запевнив у активній співпраці в питаннях розслідування всіх обставин цієї катастрофи Нідерландам і притягнення винних до відповідальності, додавши, що Україна буде надійним адвокатом жертв трагедії і використовує непостійне членство в Раді Безпеки ООН, щоб тримати це питання серед ключових тем порядку денного.

Нагадаємо, катастрофа Boeing-777 авіакомпанії Malaysia Airlines, що здійснював рейс МН17 за маршрутом Амстердам - Куала-Лумпур, сталася 17 липня 2014 року в Донецькій області. Країни Заходу й Україна вважають, що літак збили проросійські сепаратисти.

Міжнародна комісія з питань розслідування аварії прийшла до висновку, що літак було знищено боєголовкою 9Н314М (ракета 9М38М1 установки "Бук"). Росія заявила, що звіт Радбезу Нідерландів сфальсифіковано, а елементи ураження типу "метелик" підкинуто.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram