ГоловнаПолітика

Гройсман прогнозує перепризначення Радою 12 членів ЦВК до 20 грудня

Пропозиції внесуть Президентові, він визначитися і подасть кандидатури до парламенту, повідомив спікер.

Гройсман прогнозує перепризначення Радою 12 членів ЦВК до 20 грудня
Фото: 24tv.ua

Голова Верховної Ради Володимир Гройсман прогнозує, що Рада перепризначить до 20 грудня 12 членів Центральної виборчої комісії, термін повноважень яких закінчився 1 червня 2014 року.

"Наступного тижня фракції донесуть усі пропозиції щодо ЦВК... Буде внесено пропозиції Президенту, він визначитися з тим, кого він подає, і парламент буде голосувати. Я думаю, що в першій-другій декаді грудня це питання буде вирішено", - сказав він в ефірі телеканалу "1+1".

Раніше фракція "Блок Петра Порошенка" у Раді заявила, що має намір запропонувати Президентові Петру Порошенку 9 кандидатур на посади членів ЦВК.

Як повідомлялося, фракція "Опозиційний блок" у Раді пропонує Порошенкові внести 6 кандидатур від ОБ на посаду члена ЦВК при його переформатуванні.

Депутатська група "Воля народу" в Раді пропонує Порошенкові внести кандидатуру керівника управління кадрів апарату парламенту Віталія Максимяка на посаду члена ЦВК при його переформатуванні.

Раніше голова фракції Радикальної партії в Раді Олег Ляшко повідомив, що фракція пропонує Порошенкові внести у парламент кандидатуру Олексія Кочарміна для призначення його членом ЦВК при переформатуванні його складу; голова фракції "Об'єднання "Самопоміч" Олег Березюк повідомив агентству, що пропонує кандидатуру Євгена Радченка; а заступник голови фракції "Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина" Сергій Соболєв сказав, що вони пропонують кандидатуру чинного заступника голови ЦВК Жанни Усенко-Чорної.

Фракція "Народний фронт" пропонує до нового складу ЦВК кандидатури чинного заступника голови комісії Андрія Магери, міністра Кабінету Міністрів Ганни Онищенко, викладача Києво-Могилянської академії Леонтія Шипілова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram